Skip to main content

Skive Kommune har for andet år i træk fået en 4. plads i Dansk Byggeris rangering af hvor det er lettest at drive virksomhed i Danmark.

”Vi er stolte af, at vi i Skive er blandt landets fire mest erhvervsvenlige kommuner. Vi har et godt grundlag for vækst og udvikling her på egnen, og det bunder i den grad i et godt samarbejde mellem Kommunen og virksomhederne” udtaler Lars Fjalland, direktør Business Skive. ”Hos Business Skive er det vores kerneopgave at fremme udvikling og vækst blandt erhvervet i kommunen, så vi er særligt stolte af at se et resultat som dette for andet år i træk” fortsætter Lars Fjalland.

Analysen er baseret på 22 forskellige parametre fordelt på seks overordnede temaer. De enkelte temaer er: Byggesagsbehandling, erhvervsaffald, udbud, kommunale investeringer og udlicitering af tekniske opgaver, skatter og afgifter og arbejdsmarked og uddannelse. Dykker man ned i rapporten kan man se, at vi i Skive er den kommune, der har den 3. hurtigste byggesagsbehandling i hele landet. ”Det er nødvendigt at sagsbehandling kan gå hurtigt, for ellers bliver det en hæmmesko for udviklingen i erhvervet. Specielt set i perspektivet af nedlukningen af Danmark som følge af Corona, er det nødvendigt for vores erhvervsliv, at der ikke er administrative ting i vejen for udvikling og vækst” fortæller Lars Fjalland.

Til sammenligning ligger nogle af vores nabokommuner, såsom Holstebro Kommune, på en 5. plads og er rykket tilbage fra en 3. plads fra 2019. Viborg Kommune er rykket ti pladser tilbage, og er gået fra at ligge på en 10. plads i 2019 til en 20. plads i år.
Du kan læse hele analyserapporten, lavet af Dansk Byggeri, her.

Leave a Reply