Skip to main content

Innovation Skive tager det første store skridt

Projektet Innovation Skive blev kickstartet i april 2020, men pga. COVID-19 har processen krævet ekstra hårdt arbejde for hele Business Skives besætning. Men nu står vi for alvor klar til at byde hele Skiveegnen ind med projektets første store skridt. “Vi åbner snart op i Elværket med Skiveegnens nye innovations- og iværksættermiljø, som vi sammen skal afprøve og justere undervejs” fortæller Louise Vilsgaard, konsulent for Innovation Skive.

Projektet løber frem til juni 2022, hvor formålet er at finde en forretningsmodel for et samlet innovations- og iværksættermiljø i Skive, der i et stimulerende miljø, bringer mennesker sammen, således kreativitet og udvikling opstår. “Det helt unikke ved Innovation Skive, er at vi vil samle udvikling og netværk mellem det lokale erhverv, uddannelse og kommunen.” fortæller Louise og fortsætter, “Vi ser rigtig mange der har gang i interessante tiltag, men det er i dag svært at få overblikket over, hvem der har gang i hvad. Der ligger et stort potentiale på Skiveegnen i at erhverv, uddannelse og kommunen udvikler et tættere samarbejde, så alle ikke lukker sig om sig selv og skaber hver sin udgave af det samme. Ved at arbejde netværksbaseret, behøver man dermed ikke at have alle kompetencer og udstyr internt i egen organisation”.

Elværket er et synonym for udvikling og samarbejder på tværs

Det første store spadestik i Innovation Skive er lanceringen af Elværket som et samlingssted for udvikling. “Elværket bliver hele Skiveegnens indgang til udvikling. Så vil du noget inden for udvikling lige meget om du er iværksætter, lille, mellem eller stor virksomhed, studerende, elev, eller noget helt syvende, så er det Elværket du skal komme til” fortæller Louise. “Med de kompetencer og det netværk vi bygger op i huset, har du kun brug for at spørge ét sted for at finde frem til hvordan du kommer videre” fortsætter Louise.

“I Elværket er vi blandt andet optaget af udvikling, coworking, innovation, iværksætteri, netværk og test og afprøvning. Helt lavpraktisk kan virksomheder leje sig ind i huset. Her kan du for eksempel som iværksætter leje et skrivebord fast for at bygge din virksomhed op i et støttende udviklingsmiljø. Du kan leje en netværksplads, hvor du køber et klippekort til at kunne sidde i Elværket en gang imellem som supplement til et evt. hjemmekontor. Du kan også købe dig ind i en abonnementsordning, så nogle af dine medarbejdere kan bruge miljøet periodevis. Dertil tilbyder vi muligheden for at anvende vores Makerspace hvor du kan teste dine idéer af gennem blandt andet 3D printere, lasercuttere, folieskærer, m.m. og leje nogle af de forskellige mødelokaler der er udstyret med videokonference faciliteter” slutter Louise af.

Fysisk ligger Elværket i den gamle elværksbygning på Brårupgade 18c hvor Business Skive blandt andet bor. Meget snart kan du læse mere på hjemmesiden www.elvaerketskive.dk!

Følg Elværket på Instagram og Facebook allerede nu og følg med i hvordan miljøet tager form. Vil du være en del af miljøet allerede nu, så tag endelig fat i Louise på 2894 1544 eller på louisevilsgaard@me.com. 

Vi ses i Elværket! ????