Skip to main content

For virksomheder kan et generationsskifte være en svær, uoverskuelig og følelsesmæssig kompleks omgang. Et generationsskifte er en proces og en overdragelse af en virksomhed kan tage op mod 5 – 10 år. I Danmark forventes det, at der over de næste 10 år vil skulle fortages generationsskifte i 23.000 virksomheder, hvilket vil påvirke omkring 300.000 danske jobs. Derfor er det vigtigt at få skabt fokus på emnet. 

I 2019 og 2020 var Business Skive en del af et stort fokus på generationsskifte i lokale virksomheder. I samarbejde med Erhvervshus Midtjylland rettede vi fokus på projektet ”Generationsskifte”. I Skive Kommune blev der vist interesse fra ikke mindre end 39 virksomheder, som efterfølgende blev tilbudt vejledning inden for eksempelvis klargøring af virksomheden til salg, økonomi, skattemæssige udfordringer, juridiske overvejelser, fremtidige ejerforhold, prissætning m.fl.

Projektet er afsluttet som en succes, og det har skabt fokus på de mange udfordringer, der kan opstå for Skiveegnens virksomheder i forbindelse med generationsskifte. Hos Business Skive er vi naturligvis stolte over at have haft denne mulighed for at kunne bidrage og hjælpe lokale virksomheder videre”, fortæller Mikael Oddershede, udviklingskonsulent hos Business Skive.

Hvad er et generationsskifte egentlig?

Helt kort er et generationsskifte et skifte af ejer i virksomheden. Det kan være både via overdragelse til familie, en medarbejder eller salg af virksomheden. I et generationsskifte kan der være mange detaljer i processen, som skal planlægges og forberedes og det kan derfor være en lang og nogle gange sej proces. Det er derfor vigtigt at skiftet planlægges og initialiseres i god tid, både for at sikre større ro i maven for den som overdrager virksomheden, men også for at give den nye generation det bedste udgangspunkt for at videreføre virksomhedens kernevisioner.

Vi står klar

I Business Skive er vi klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for sparring i forbindelse med virksomhedsoverdragelse eller generationsskifte. Vi ved hvad det kræver at gennemføre, så tag endelig fat i os, så du kan blive klædt ordentligt på til at træffe de rette beslutninger for din virksomheds fremtid”, udtaler Frank Petersen, erhvervskonsulent hos Business Skive.