Skip to main content

Nye og tidligere Gazeller blev fejret med frokost i Den Blå Diamant

De virksomheder, som i 2022 blev kåret til gazeller, blev fredag hyldet af Skive Kommune og Business Skive, og for halvdelen af virksomhederne var det første gang, de kunne fejre en Gazelle-præstation

Fredag blev de virksomheder i Skive Kommune, der er kåret til Gazeller i 2022, fejret i rådhusannekset Den Blå Diamant af Business Skive og Skive Kommune for at hylde deres flotte præstationer i det forgangne år.

Her var kommunen vært ved en frokost, og Business Skive havde fået fabrikeret en gave til Gazellerne i deres Makerspace i Elværket.

Til at byde velkommen og hylde Gazellerne var Borgmester Peder Chr. Kirkegaard, formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Gregers Frederiksen, direktør for Business Skive Lars Fjalland, kommunaldirektør Thomas Lindberg og teknisk direktør Maibrit Lykkegaard, som også er konstitueret erhvervschef.

I sin tale til Gazellerne nævnte Borgmesteren blandt andet, at deres fremgang og succes også smitter af på lokalsamfundet i høj grad, fordi de skaber vækst, udvikling og ofte nye arbejdspladser. Erhvervslivet er et afgørende element for at kunne finansiere et velfungerende velfærdssamfund og en høj levestandard. Topscoreren på listen, som i øvrigt også var Gazelle sidste år, har haft en omsætningsvækst på 359 %.

  • Gazellevirksomheder er rollemodeller for, hvordan man med vækst og risikovillighed skaber nye jobs og med kreativitet og optimisme viser vejen for andre. Derfor er I et meget vigtigt forbillede for andre i vores samfund, sagde Peder Christian Kirkegaard.

Også direktøren for Business Skive kunne også glæde sig over, at det går så godt for egnens erhvervsliv.

  • Det er virkelig flot, at vores virksomheder på Skiveegnen kan præstere så flot år efter år. I 2022 er det endda med en fremgang på 20 % i forhold til sidste år, og det siger noget om vores virksomheders robusthed og ihærdighed fortsat at kunne vækste i en post-corona- og krisetid, fortalte Lars Fjalland.

Maibrit Lykkegaard, som er teknisk direktør, og også konstitueret erhvervschef, pointerede, at virksomhederne skaber arbejdspladser og er dermed med til at sikre fremtiden for Skiveegnens erhvervsliv.

  • Vi vil som kommune meget gerne være med til at markere, når virksomheder og iværksættere her på egnen klarer sig godt. Vi er stolte af at have et stærkt erhvervsliv, og vi vil gerne understøtte iværksætterlysten og den vækst, virksomhederne oplever, sagde Maibrit Lykkegaard.

De 18 Gazellevirksomheder 2022

1

Rito ApS

2

Wimex A/S

3

B. G. Montage

4

Hem Elektro ApS

5

Vibla ApS

6

JEWA Skive ApS

7

Svane Køkkenet Skive

8

SP Flise- og Murerfirma

9

Ålekistevej Mark APS

10

Wood House Denmark A/S

11

Dacapo Optik 7800 ApS

12

Alf Myhre Transport ApS

13

JH Montage, Skive ApS

14

AMN-Misting ApS

15

Højslev El ApS

16

Ransborgs Reparation og Service ApS

17

Vestsalling Hjemmeservice ApS

18

Skive Frugt og Grøntbørs A/S

Hvad er en Gazelle?

Hvert år kårer Børsen landets hurtigst voksende virksomheder til Gazelle-virksomheder.

Virksomheden skal opfylde seks forskellige kriterier i en periode over 4 år:

  1. Væksten måles som udgangspunkt ud fra nettoomsætningen, hvor denne skal være mindst 1 mio. kroner i udgangsåret.
  2. Minimum fire regnskaber skal være offentliggjort.
  3. I undersøgelsen indgår kun aktieselskaber (A/S) og anpartsselskaber (ApS).
  4. Tallene i de fire år, der danner baggrund for udvælgelsen, skal være fuldt ud sammenlignelige, for at der kan beregnes en retvisende vækst.
  5. Driftsresultatet (resultat af primær drift) må godt være negativt ét år, men summen af driftsresultater over de fire år skal være positiv.
  6. Væksten i nettoomsætningen (bruttoresultatet) skal være positiv, i hvert af de fire år de måler over. Væksten over hele perioden (fire år) skal minimum være 100 procent (en fordobling).