SPOTTET i Skive

SPOTTET skal være et levende miljø, der kombinerer bæredygtig arkitektur med fællesskaber og et innovativt boligkoncept. Som en central del af Spottet finder du Almanakken – der skal være et egnshus, der demonstrere fremtidens regenerative byggeri. Det rummer blandt andet 40 boligenheder, der imødekommer det stigende antal af studerende, forskere og international arbejdskraft, der hvert år kommer til Skiveegnen.

Her smelter privatliv og fællesskab sammen, idet bygningens stueetage åbnes op som et dynamisk mødested for både midlertidige beboere, lokale borgere, studerende og erhvervsliv. Med en klar ambition om at fremme grøn omstilling og innovative løsninger, er SPOTTET et sted, hvor fællesskab og nye relationer bliver til fundamentet for et bæredygtigt og inspirerende bymiljø i Skive.

Spottet bliver et fysisk og levende bymiljø, der vil fungere 24/7 med bofællesskaber, cafémiljø, netværk, læringsmiljøer, arrangementer og showroom.

Omkring Elværkskvarteret er der et ønske om at skabe en bydel, Spottet, der er kendetegnet ved et fællesskab om skaberkraft. For at fremme fortsat vækst og udvikling på Skiveegnen, skal der etableres et miljø, der kan tiltrække og fastholde flere studerende, iværksættere og co-workers. Men også erhverv, uddannelser og læringsmiljøer. Det handler om at skabe det rigtige miljø og de rigtige rammer for de mange, der har midlertidige ophold i Skive i forbindelse med fx arbejde, praktikophold, forskning eller (efter)uddannelse.

Et miljø for alle

Spottet bliver et hjem for dem, der midlertidigt opholder sig på Skiveegnen i forbindelse med job eller uddannelse. Her vil mennesker mødes på tværs af fagligheder og baggrunde i et levende fællesskab. Beboerne får mulighed for at engagere sig i de fællesskaber, der opstår i Almanakken – et samlingspunkt for borgere, studerende og erhvervsliv, hvor nye relationer kan blomstre.

Et regenerativt byggeri

Spottet er en del af Det Planetære Projekt, initieret af Sweco. Projektet arbejder med regenerativ arealforvaltning og byggeskik, hvor cirkulære ressourcer og biodiversitet spiller en central rolle.

Almanakken bliver en model for fremtidens bofællesskaber, hvor regenerativ byggeri og arealforvaltning er integreret, og som skal danne rammen om de 40 boliger og fællesskaberne i Spottet. Samtidig undersøger Spottet potentialet i biogene materialer og waste2x teknologier for at minimere CO₂-aftrykket i byggeprocessen.

Kloden er vores kunde

Hvordan ville vi egentlig bygge, bo og leve hvis kloden var vores kunde? Når vi i fremtiden skal udvikle Danmarks landskaber, byer, bygninger og fællesskaber, skal det ske på planetens præmisser og med et nyt planetært mindset, hvor den menneskelige aktivitet kan måles og vurderes.

Denne agenda ønsker vi at gå forrest i med projektet ‘Spottet’, som skal være en katalysator for Skives dedikerede arbejde med den grønne omstilling.

Læs mere om Det Planetære Projekt her

“Vi bakker op om SPOTTET Skive”

Prospekt-billeder af SPOTTET Skive

Hvem står bag SPOTTET?

Bag projektet SPOTTET står Foreningen Spottet – som er repræsenteret af en række engagerede virksomheder, uddannelsesinstitutioner og nøglepersoner fra Skive og omegn.

BESTYRELSEN

  • Lars Christoffersen, dekan DTU
  • Thomas Helsgaun, COO GreenLab Skive
  • Anders Jessen, Advokathuset & repræsentant KIS-Huset
  • Lars Fjalland, direktør Business Skive
  • Søren Christensen, direktør Skive College
  • Stine Christensen, projektleder Spottet

Kontakt

Stine Borup Christensen

scm@bskive.dk